Novice
Arhiv novic
2025
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
Strokovno srečanje: Trajnost v javnih kuhinjah
11.04.2025
Spoštovani gostje, hvala, ker ste bili z nami na včerajšnjem strokovnem dogodku, kjer smo skupaj osvetlili pomembne izzive in priložnosti trajnostnega delovanja v javnih kuhinjah – v vrtcih, šolah, bolnišnicah in domovih za ostarele.
V edinstvenem prostoru našega novega HoReCa showrooma smo odprli prostor povezovanja, izobraževanja in druženja. Dan je zaznamovalo več izjemnih vsebin:
Kristjan Toman (Abena Helpi) je predstavil najnovejše smernice in trajnostne materiale za stik z živili, primerne za javne zavode.
Boštjan Bezgovšek (SIC Alma M. Karlin) nas je navdušil z vpogledom v trajnostno strežbo obrokov.
Igor Geratović (Robot Coupe) je poskrbel za osvežitev z zdravimi napitki in prikazal, kako lahko inovativne naprave poenostavijo delo v profesionalnih kuhinjah.
V praksi smo predstavili tudi Konex kuhinjo, prilagojeno potrebam sodobnih javnih kuhinj, ter nove rešitve iz naše ponudbe.
Za odlično kosilo, prikaz priprave jedi ter postrežbo, so poskrbeli dijaki in mentorji SIC Alme M. Karlin, ki so dokazali, da znanje in praksa hodita z roko v roki.
Skupaj ustvarjamo boljšo prihodnost – krožnik za krožnikom.
V edinstvenem prostoru našega novega HoReCa showrooma smo odprli prostor povezovanja, izobraževanja in druženja. Dan je zaznamovalo več izjemnih vsebin:
Kristjan Toman (Abena Helpi) je predstavil najnovejše smernice in trajnostne materiale za stik z živili, primerne za javne zavode.
Boštjan Bezgovšek (SIC Alma M. Karlin) nas je navdušil z vpogledom v trajnostno strežbo obrokov.
Igor Geratović (Robot Coupe) je poskrbel za osvežitev z zdravimi napitki in prikazal, kako lahko inovativne naprave poenostavijo delo v profesionalnih kuhinjah.
V praksi smo predstavili tudi Konex kuhinjo, prilagojeno potrebam sodobnih javnih kuhinj, ter nove rešitve iz naše ponudbe.
Za odlično kosilo, prikaz priprave jedi ter postrežbo, so poskrbeli dijaki in mentorji SIC Alme M. Karlin, ki so dokazali, da znanje in praksa hodita z roko v roki.
Skupaj ustvarjamo boljšo prihodnost – krožnik za krožnikom.